This is a blog that between 2011-2021 dealt with reviews, and from here on it is the home of all my projects. Posts are going to be more random, but the comment section is always open. Check out the links for how it begun, and see how I ended my ten year run on the right panel. Look around, leave a comment, and enjoy my content: I made it with all my heart!
Tuesday, June 21, 2011
Cooking With CsorEsz: Túrós Palacsinta
Hozzávalók a palacsintához:
- Liszt /Gluténmentes verzió: kukorica liszt
- Tej
- 1 Tojás
A túróhoz:
- Túró
- Citromlé
- Porcukor/ xylit (darálva)
Elismerem, hogy a palacsinta Jamie Oliver recept alapján készült, de a túró az enyém!
Egy bögre tejet és egy bögre lisztet egy tojással összekeverünk. A serpenyőbe általában kettő kis palacsintánál több nem fér bele, és vigyázzunk, ha a legnagyobbon sütjük akkor gyorsan kell forgatni mert könnyen odaéghet! Én oliva olajat szoktam használni, de lehet vajat vagy rendes olajat is használni.
Fontos, hogy a kukorica lisztel készült szárazabb lesz, de melegen az íze gyakorlatilag ugyanolyan lesz. Ennyi tészta kb. 13-15 palacsintára elég és félóra alatt elkészül.
A túrót egy tányérba tegyük és addig öntsük fel citromléval még nem lesz könnyú kavarni. Ezek után izlés szerint annyi porcukrot teszünk hozzá, amennyit szeretnénk. Én úgy szeretem ha a citrom nem érződik és jó édes, van, aki kicsit savanykásan szereti. De figyelem! Minnél több a cukor annál folyósabb lesz a túrókrém.
A kicsi palacsintákat nem nagyon lehet megtölteni, de krémekkel sokkal finomabb mint mákkal vagy kakaóval.
Jó étvágyat kívánok! :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment