Mielőtt bármibe belekezdenénk, láthatod, hogy a süteményt én muffin formában sütöttem ki, de lehet simán tepsibe is tenni és utána szeletelni! Továbbá én mákkal készítettem, de lehet diósat is. Például iskolám farsangi süti vásárjára diós-meggyes süteményt sütöttem, mondhatom nagy sikere volt! Most, hogy ezt tisztáztuk, még fontos tudni, hogy a méreteket muffin számban fogom közölni és ez egy egyszerű bögrét kell használni hozzá, nem kell különösebb mérő eszköz.
Hozzávalók (18 muffinhoz):
- Cukor/xylit
- Mák
- Liszt / Gluténmentes verzió: ½ rízsliszt és ½ kukorica liszt
- Egy zacskó sütőpor (előre vásárolható kis zacskó)
- 3 Tojás
- Tej
- Meggy/Barack
Míg a meggyet osztjuk érdemes bekapcsolni a sütőt és előremelegíteni, de nem kell sokáig, csak pár percig. Utána 35-40 percig süssük 180°.
A cukor miatt kemény lessz a teteje, ezért nehéz ellenőrizni, hogy alul megsült-e, de a 40 percnél több nem szokott neki kelleni, de, amint megsült hagyjuk kihülni, hogy könnyebben ki lehessen venni a formából vagy a tepsiből. A végén esetleg porcukorral még édesíthetjük, de valószínüleg elég édes lesz így is.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
No comments:
Post a Comment