Tuesday, June 21, 2011

Cooking With CsorEsz: Túrós Palacsinta


Hozzávalók a palacsintához:
- Liszt /Gluténmentes verzió: kukorica liszt
- Tej
- 1 Tojás
A túróhoz:
- Túró
- Citromlé
- Porcukor/ xylit (darálva)


Elismerem, hogy a palacsinta Jamie Oliver recept alapján készült, de a túró az enyém! 
Egy bögre tejet és egy bögre lisztet egy tojással összekeverünk. A serpenyőbe általában kettő kis palacsintánál több nem fér bele, és vigyázzunk, ha a legnagyobbon sütjük akkor gyorsan kell forgatni mert könnyen odaéghet! Én oliva olajat szoktam használni, de lehet vajat vagy rendes olajat is használni.
Fontos, hogy a kukorica lisztel készült szárazabb lesz, de melegen az íze gyakorlatilag ugyanolyan lesz. Ennyi tészta kb. 13-15 palacsintára elég és félóra alatt elkészül.
A túrót egy tányérba tegyük és addig öntsük fel citromléval még nem lesz könnyú kavarni. Ezek után izlés szerint annyi porcukrot teszünk hozzá, amennyit szeretnénk. Én úgy szeretem ha a citrom nem érződik és jó édes, van, aki kicsit savanykásan szereti. De figyelem! Minnél több a cukor annál folyósabb lesz a túrókrém.
A kicsi palacsintákat nem nagyon lehet megtölteni, de krémekkel sokkal finomabb mint mákkal vagy kakaóval.


Jó étvágyat kívánok! :)

Cooking With CsorEsz: Mákos-Meggyes Sütemény


Mielőtt bármibe belekezdenénk, láthatod, hogy a süteményt én muffin formában sütöttem ki, de lehet simán tepsibe is tenni és utána szeletelni! Továbbá én mákkal készítettem, de lehet diósat is. Például iskolám farsangi süti vásárjára diós-meggyes süteményt sütöttem, mondhatom nagy sikere volt! Most, hogy ezt tisztáztuk, még fontos tudni, hogy a méreteket muffin számban fogom közölni és ez egy egyszerű bögrét kell használni hozzá, nem kell különösebb mérő eszköz.


Hozzávalók (18 muffinhoz):
- Cukor/xylit
- Mák
- Liszt / Gluténmentes verzió: ½ rízsliszt és ½ kukorica liszt
- Egy zacskó sütőpor (előre vásárolható kis zacskó)
- 3 Tojás
- Tej
- Meggy/Barack

Egy bögre cukrot, egy bögre darált mákot, egy bögre lisztet és a sütőport összekeverjük. Ugyanazt az egy bögrét kell végig használni és ügyeljünk arra, hogy mindig ugyanannyit tegyünk mindenből a bögrébe. Ezek után a három tojást törjük fel és öntsük a bögrébe. Azt verjük fel és annyi tejet öntsünk a tojáshoz, hogy a bögrébe elérje azt a szintet, amit a liszt-mák-cukor. Ezt a keverékünkhöz öntsük és keverjük össze újra. Utána öntsuk bele a muffin papírokba, vagy a tepsibe és ezt követően díszítsük a meggyel és egyenletesen szórjuk szét. 
Míg a meggyet osztjuk érdemes bekapcsolni a sütőt és előremelegíteni, de nem kell sokáig, csak pár percig. Utána 35-40 percig süssük 180°
A cukor miatt kemény lessz a teteje, ezért nehéz ellenőrizni, hogy alul megsült-e, de a 40 percnél több nem szokott neki kelleni, de, amint megsült hagyjuk kihülni, hogy könnyebben ki lehessen venni a formából vagy a tepsiből. A végén esetleg porcukorral még édesíthetjük, de valószínüleg elég édes lesz így is.


Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Névadás - Choosing A Name - Scegliere Un Nome

Ha kicsit is érdekel téged a film/zene/TV kritika, akkor már kellett találkoznod ezzel a honlappal: www.thatguywiththeglasses.com
Az internet elvette a TV szerepét számomra. Már a letöltést sem szoktam eröltetni, hiszen egyre több honlap van, ahol megnézheted a sorozatok részeit egyben. Az egyetlen probléma, hogy nem minden Amerikai site engedi, hogy Európaiak (had pontosítjak, Európán belül Magyarországiak) láthassák a videókat. Ez mindig is idegesített, mert nem értettem. Saját YouTube videómat is letiltották, amit egyszerűen nevetségesnek tartok. Megértem, hogy vannak copyright-os dolgok, filmektől kezdve zenékig, de az, hogy magát a videót lehet látni, kivétellel abban az egy országban, ahol feltöltötték, az kicsit eléggé nagy baromság. (Ezért is köszönöm Finnországnak, akik miatt Conan O'Brien a műsorát lehet nézni nálunk is. Kiitos!)
De van egy apróság, amit a copyright-al is ki lehet védeni. Amennyiben film anyagot kritikára használja fel az ember, akkor nem lehet támadni a kritikust. Már olvashattad, hogy kifejtettem miért nem szeretnék video blogot indítani, de ha szeretnél egy két igazán vicces film kritkát látni, akkor a lap alján megtalálod a kedvenc kritikusaimat, nézz meg egy kettőt! (Ne a képre, az írásra kattints!)
Ha lefutsz az oldal aljára és megnézed a kritikusok képeit, feltünhet, hogy a rendes nevük mellett van egy művész név is, úgy lehettek híresek ugyanis. Mint láthatod nekem is van egy nevem "CsorEsz", ha ismersz tudod, hogy az eredeti nevemnek a kombinációjából van ez a becenév, bár ha őszinte vagyok, apumtól loptam... Viszont nem sértés képpen, de sokkal több angol anyanyelvű ember van a világban mint magyar, ebből kifolyólag egy olyan művés nevet akarok választani a film kritikus énemnek, amit más nyelven is értenek és ki tudnak olvasni. Ezért sok sok gondolkodás után megtaláltam a nyertes:
Chores - What's next on my list?
A "chore" (chôr) házimunkát jelent és a "chores list" pedig a házimunkát felsoroló listát jelenti, amit általában a szülők a gyermekeiknek állítanak össze. Ez minden angol tanár kedvenc témája, ha bármely angol tankönyvet végig szenveded, akkor tudhatod, hogy legalább egyszer volt ez a házi feladatod, hogy állítsd össze te hétvégénként mivel segíted a szüleidet.
A szegmens neve "What's next on my list?..." (Éppen most néztem meg a...) és szépen lassan végig megyünk az én listámon! Nem sokára megjelenik az új bejegyzésem "What's next on my list? Much Ado About Nothing" ( Éppen most néztem meg A Sok Hűhó Semmiért 1993-as és az újra mesélt 2005 változatot.). Utána pedig folytatjuk a Star Wars I, II, III-al és X-Men Origins: Wolverine. Szoval sok jó vár még ránk!

If you are somewhat interested in the style of movie critic you certainly must have encountered this web site: www.thatguywiththeglasses.com
For me internet has taken the place of television. I don't even insist on downloading anymore, as long as I can see what I want up on the websites. The only problem is that many american sites, among them YouTube doesn't like to broadcast in my fair little country. And we seem to be the only exception to those damn copyright rules... But as I have later found out the copyright laws can be avoided when a material is used for review purposes. And that is why I am here, I am interested in the review genre. If you are too, you have to check out these reviewers, whose pictures you'll find below, in the end of the entry. (Please, click on the writing instead of the picture!)
The biggest problem is, that I have a nickname that is not so easily pronounceable by anyone else but my fellow citizens, therefore I came up with a nickname and catchphrase that will be understood more easily:
Chores - What's next on my list?
You see, it is after all the most preferred subject for English teachers who teach English as a second language, to give out as homework for the kids to write a list of their chores during a weekend. Mostly this name is perfect for me, because basically it is my nickname written down in English phonetics. So, the new segment will be called "I've just finished watching..." and shortly my first reviews will appear, such as "What's next on my list? Much Ado About Nothing". Afterwards we will continues with Star Wars I, II, III and X-Men Origins: Wolverine. So we have a lot of ground to cover!

Per le critiche di film, musica e serie televisive ho deciso di usare un nome artistico che sará:
Chores - What's next on my list?
Questo si rivolge ai lavori intorno alla casa. I professori di inglese lo usano spesso come compito per casa, in cui i bambini devono scrivere una lista di come aiutano la mamma in casa durante in weekend. Tra poco arriveranno le mie critiche, ma nel frattempo, se sei interessata, puoi vedere alcuni video dei miei critici preferiti, cliccando sulle scritte delle foto qui sotto!

Ps: I Love you Spoony!
Doug Walker - Known As "Nostalgia Critic"

Lindsay Ellis - Known As "Nostalgia Chick"

Noah Antwiler - Known As "Spoony"

Sunday, June 19, 2011

A Búcsúvideó

A gimnázium végét követő búcsúvideómat itt tekintheted meg.
My goodbye movie from my high school can be seen here.
Il mio video d'addio al mio liceo lo puoi vedere su questo sito.

http://www.dailymotion.com/video/xje6gr_kurt-bucsuvideo-2011_people
[Link unavailable]
_ _ _ _

Rengeteg videót csináltam már a gimis éveim alatt és, amikor az véget ért, akkor összeszedtem mindent, ami fontos volt és, ami megfogott és egy videóba összevágtam. Sok évvel később vagyunk már és a videó le lett szedve mert a búcsú lelkileg is bekövetkezett azóta. A gimimben készült videókat megnézhetitek továbbra, a lenti linken, de a búcsúvideó nem fog újra feltöltésre kerülni.

I have made several videos in the four years of high school, and I made this one in particular to remember the good things, and well, the bad too. Having managed to move on after many years I decided to close that chapter by deleting the video. You can still see the other videos I and my friends made in high school on the link below or on "My Videos" page.

Durante gli anni del liceo ho fatto un sacco di video e questo in particolare é stato fatto per aiutarmi a dire addio a tutte le memorie, sia belle che brutte. Tanti anni dopo sono stata capace finalmente di chiudere questo capitolo e perciò il video é stato cancellato dal sito. Ma potete ancora vedere i video creati al liceo sul link qui sotto:

Tuesday, June 14, 2011

Blogger: A Beugró Eredete

Talán nem minden magyar TV néző tudja, hogy a már híres Beugró című magyar improvizációs TV sorozatnak hosszú történelme van, ami egészen a 1988-as évekre visszavezethető, a szép Angliában, az eredeti címe pedig Whose Line Is It Anyway? (Kié ez a sor egyébként is? Ez szóviccnek számít, a forgatókönyvben lévő sorokra utal) volt. A műsort egy Clive Anderson nevű író vezette és a műsörban mindig négy színés volt, amiből kettő mindig állandó szereplő volt. Ez a két színés Colin Mochrie és Ryan Stiles, akiket ha látsz egyből arra gondolsz, hogy láttad már őket huszonhat féle filmben, amelyek közül egyik se jut hírtelen eszedbe. Ryan-t mellesleg a híres Hot Shots (Nagy Durranás) filmekből ismerheted.
Na, de miért is beszélünk most erről? A mai világban már nagy nevű színészek is szerepeltek, nem is egyszer ebben a műsorban, ilyenek mint Stephen Fry, Jonathan Pryce, és Jim Meskimen. A sorozatnak nagyon nagy sikere volt, máig bizonyíthatjuk, hiszen más országok is megpróbáltak hasonló műsorokat csinálni, nem olyan nagy sikerrel mint az angolok. Az angol részek 20 percesek voltak, és a játékok között volt éneklés, olyan, ahol csak megadott számú szavakban beszélhetnek, amikor csak kérdésben beszélhetnek és, amikor tárgyakkal kell vicceket kitalálni. A műsorvezető mindig pontokkal díjazta a játékosokat, amiket senki nem tartott számon, csak vicc szempontjából tette. De minden játék elején ismerteti a szabályokat, szóval eléggé egyszerű követni. Itt megnézheted az egyik kedvenc részem.


A műsort sajnos törölték, de jött a megoldás, ugyanis 1998-ban az amerikai televízió megvette a jogokat és újra kezdték. Itt a műsort egy amerikai színés Drew Carey vezette, aki a saját TV sitcom-járól volt híres a 90-es években. A műsor ugyanúgy volt felépítve, négy színész, ebből kettő mindig állandó, és ez a kettő az Angliából vissza- és hazatérő Colin és Ryan volt. Amerikában kihasználták a nagyobb számú híresség mennyiséget és nagyon sok sztárvendégnek örvezdeztek: Whoopi Goldberg, Robin Williams, David Hasselhoff, Stephen Colbert, Kathy Griffin, stb.
A játékok hasonlóak voltak, de volt egy két újítás is, például az egyik leggyakoribb vendégek Wayne Brady, Brad Sherwood és Charles 'Chip' Esten remek énekesek is voltak és a közönségből hívtak le valakit, akinek az élete vagy a neve alapján kellett zongora kiséret mellett egy dalt írniuk. Anyukám máig nem hiszi el, hogy ez mind improvizáció, de mit tegyünk, van aki ennyire tehetséges!
A műsorvezető továbbra is pontokat osztogatott, hogy választhasson egy nyertest, aki a helyét elfoglalja míg egy játékban részt vett a többiekkel. De a pontokatnak semmi értelme nem volt, hogy idézzem magát a műsorvezetőt "A pontok annyit érnek mint egy BackStreet Boy a többi négy nélkül". A következő videót azért választottam, mert ez az egyik kedvenc játékom "Scenes from a hat" (Jelenetek egy kalapból), ahol a nézőktől kérnek a műsor elején ötleteket, hogy milyen jeleneteket mutassanak be és a műsorvezető azok közül válogat. Na, meg azért gondoltam, hogy ez jó lehet, mert nagyon sok hasonló játék van benne, ami a fenti angol verzióban is, hogy lássátok változatokat.





A műsor végleges törlése előtt 2004-ben megszületett a Drew Carey's GreenScreen Show. Hogy mi is ez? Ha bármilyen akciófilmnek az így készültjét megnézed, észre fogod venni, hogy a színész vagy a kaszkadór valamelyik jelenetben, legyen az vonaton állás vagy menő kocsis verseny, az adott tárgyon kívül, amin áll, az egész háttere egy nagy zöld szoba. Ezt arra használják, hogy hátterek tudjanak betenni számítógépen. A zöld vagy kék háttéret tartják a legtávolabbinak a bőr színétől; ha valaki jártas photoshop-ban, akkor már tapasztalhatta, hogyha a szin kontraszt erős, akkor egy klick-el ki lehet vágni a hátteret és valami mást betenni a helyére. Ez sokkal nehezebb, ha például két hasonló színnel kell dolgoznia az embernek. A greenscreen-t időjárás jelentésnél is használják, szóval a mindennapi egyszerű TV műsorokban is előfordul.
Na, akkor elemezzük a greenscreen + improvizációt. Ugyanazok a játékokat játszák a színészek, csak most nem szinpadon, hanem egy zöld szobában és a felvétel után egy rajzolókból álló csapat hátteret animál nekik. Sajnos pénzügyi okok miatt a műsor 12 részes volt összesen, bár az imdb.com szerint még nem törölték, szóval lehet, hogy van esély arra, hogy újra lássuk még egyszer a TV-ben. Sajnos nincsenek fent teljes epizódok, de egy két kedvencemet had mutassam meg: az első játékban csak egy szótagos szavak használatával beszélhetnek, a második az a híres "freeze tag" (StopTrükk) játék és a harmadikban pedig, a nézőktől kérnek egy gyerek mese címet, amit ott kitalálva elkezdenek mesélni és a műsorvezető mindig rámutat egy játékosra és annak folytatnia kell a történetet.




És akkor megszületett a Beugró. 2006-ban törölték az amerikai csatornákról és 2007-ben megjelent Magyarországon az improvizációs műsor, amit a nagy sikere ellenére már harmadszorra kellett megvásárolnia egy TV csatornának, annak érdekében, hogy ne töröljék. (Köszönjük Cool TV!) Én őszintén szólva a DVD-n nézem, mert Amerikában több TV sorozat törlése után észre vették, hogy a DVD-re annyira nagy az igény, hogy lehet, hogy nem kellett volna törölni, ezért inkább a DVD vásárlással támogatom a műsort. (Jó, jó, csak 3 csatornánk van, ha akarnám se tudnám már TV-ben nézni! De ez nem változtat a tényen, hogy nem akarom, hogy töröljék!) Sajnos van egy-két kifogásom a magyar ellen, és mindjárt kifejtem mi is, de előtte had mondjam, hogy nagyon imádom a színéseket, remek a casting (Pokorny Lia, Rudolf Péter, Szabó Győző és Kálloy Molnár Péter), és nagyon kedvelem a műsorvezetőt is (Novák Péter), nem beszélve a sztárvendégekről (Fenyő Iván, Oroszlán Szonja, vagy Kamarás Iván). De sajnos nagyon sok játéknak még nem fogták meg a lényegét, bár ez a két év alatt sokat javultak! Vegyük például a Zsebszöveget, az nem attól lesz vicces, ha random a műsorvezető kérésere előveszik a lapot, hanem rá kell bízni a színészre, hogy mikor akarja a mondatot bele dolgozni (fent nézhetsz egy ilyen játékról egy videót!). A Stoptrükk-nél sokáig nem érezték, hogy a jelenetet meg kell változtatni, amikor valakit lecserélsz, és, hogy az előtte lévő poziciójába kell belépned. A Váltoláz játék pedig fantasztikus, az egyik kedvencem, csak az eredetiben egy kicsit más volt, ott színházi stílusokat (Shakespeare, Kabuki), film stílusokat (horror, romantikus komédia), nyelvjárásokat (olasz, spanyol, brit) keveredésével csináltak, ezzel sokkal nagyobb teret hagyva a színészeknek, de ezt csak mesélem, semmi kifogásom a magyar verzió ellen.
Sajnos a YouTube-ra nem tesznek fel teljes epizódokat, többek közt mert a magyar verzió 40 perces (amit imádok, mindig utáltam, ha vége van!), de egy-két kedvenc részemet szeretném nektek megmutatni:






A nagy hiány miatt Amerikában idén újra indult a műsor, kicsit más keretek között ugyanis egy élő Las Vegas-i egész estés műsort filmeznek, és abból vágnak össze minden estére egy 20 perces részt. A címe Drew Carey's Improv-A-Ganza, és a régi műsorból már megismert és megszeretett színészek térnek vissza. A közönség még a szokásosnál is több szerepet kap, több embernek énekelnek, több a Sound-Effect játék (itt a közönségből két ember a két színész jelenetét hang effektekkel látják el), megszületett a randi játék (itt egy házaspárt hívnak fel, ők elmesélik milyen volt az első randijuk és a javitásaikkal együtt a színészek újra játszák a randijukat). A műsorban Drew-n kívül mindenkinek nagyobb szerepe van, már nem ő vezeti be a játékokat, hanem mindenki felváltva, és ugyanígy a közönségből közösen választanak embereket. Sajnos teljes epizódok még ebből sincsenek fent de egy-két jelenetet muszáj látni!









Ez a műsor, azon kívül, hogy borzasztóan szórakoztató, nagyon sok színjátszó iskola által felhasznált gyakorlatnak is tökéletes, hiszen gyakran előfordul, hogy a színészek hibák követnek el a darab alatt és nem szabad, hogy azt a néző észre vegye, ezért fontos, hogy improvizációból 10/10 legyen. Én nagyon szeretem ezt a műsort, és remélem másnak is meghoztam a kedvét, hogy utána nézzen! :)


Az összes játékot és szabályait megtalálod ezen a kedves Wikipedia oldalon, ha esetleg nem értesz valamit, akkor Google translator ;). 
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_from_Whose_Line_Is_It_Anyway%3F

Ps: I love you Chip!

Wednesday, June 8, 2011

My Poems: Születésnapomra

Az összes versem megtalálhatod a "My Poems" oldalon, ahol nyelv szerint színekkel el vannak választva! You can find all of my poems on the page of the same name, where they are color coordinated based on the language they were written in. Puoi trovare le mie poesie sulla pagina "My Poems" dove sono colorate in base alla lingua nella quale le ho scritte.
. . . . .

Kedvenc költőm, József Attila után szabadon. Az érettségi évében írtam ezt a verset, ami egy leírás nélkül nem mond sokat a nagy közönségnek, de nekem egy fantasztikus referencia arról, hogy honnan indultam, és hova megyek. 

SZÜLETÉSNAPOMRA

Félig éretten
A huszadikat ünneplem,
         reméltem
        megélem.

Mondhatnám ez plágium,
Ahogy tanította a gimnázium
        diplomás
        tanára.

Tanulás helyett négyes metrót fúrjak?
Hiszen eltanácsoltak a skót nagy urak.
        Egyetem?
        Nem kell nekem.

Vonat elé nem ugranék;
Francia-magyar igazgató se lennék;
        merre
        megyek?

Olvasom nagy angol írók szavait,
Talán tanítanak nekem az életről valamit.
        Dickens-
        Hichens.

Testemben a szívem egy ásatás helyszíne;
A reménynek itt van a temetése.
        Romboló 
        romok.

Égnek előttem a gyertyák,
A lángja éles, egy táncot jár.
        Érintés,
        megégés.

Talán most nem lesz olyan mint volt,
A boldog érzés azt hiszem bennem holt.
        Szerény
        remény.

Ha nem tudod hova verd a fejed,
csak csukd be a szemed.
        Énekeld-
        dúdold.

Kéne valami pozitívat is írni,
mert a gonosz kommentet nem könnyű bírni,
        ugye-
        ugye?

A mosoly oly lehetetlen álom.
Pedig öröm érzésre vágyom:
        nevet-
        tessetek.

De sosem lehet tudni veletek,
Lehet valamivel meglepem
        magam
        magam.

Monday, June 6, 2011

A Születés - The Birth - La Nascitá

Scroll down for English! - Vai giú per la versione italiana!

Mivel írói pályára szánom magam, ezért úgy döntöttem, hogy maximálisan kihasználom ezt a blog-ot.
Június 15-től kezdve film és könyv kritikákat olvashattok, ezek közül lesz egy két tájékoztató célű is, ez a szegmens a “Why should you enjoy ... in spite of public opinion” (Miért kéne élvezned ...-t, a többség véleménye ellenére). Ez vagy könyvek vagy filmekről lesz rendkívül meggyőző beszámoló, ami után azonnal látni/olvasni akarjátok majd azokat!! (Ez többinyire angol nyelven lesz) Az első része a sorozatnak a Star Wars Epizód I, II és III lesz. Hamarosan a blogon!
Megtalálhatóak lesznek majd a kritikát, ismertető bejegyzéseken kívül étel recepteket is, ennek a szegmensnek "Cooking With Csoresz" (Főzzünk Csoresz-al!) lesz a neve (ez viszont többnyire magyarul lesz). Egy-két esetben pedig majd olasz írásaim lesznek, mert szeretnénk minden olvasómnak megfelelni. Egy ismerősöm kérdezte tőlem, hogy miért nem indítok video blog-ot. Erre nagyon egyszerű a válasz: (1) utálom a hangom, (2) hosszútávon minden, amit mondanék unalmas lesz, (3) nincsen időm arra, hogy rendszeresen csináljam, (4) nem tudnám milyen nyelven csinálni és (5) nincsen hozzá kamerám. Viszont ha jó az angolod és szeretsz nevetni, akkor nézd meg ezt a videót, ami tökéletesen kivetíti mi a véleményem a videó blogokról, amik mögött semmi háttér gondolat nincsen!
Írásaim továbbra is a megszokott lila-HUN, fekete-ENG és kék-ITA színekkel tudod megkülönböztetni. És bocsánat, de nem vagyok olyan szinten, hogy minden bejegyzésem minden nyelvre lefordítsam.


Well, ever since I decided to become a writer, it is just about right that I use this blog to its maximum potential.
From June 15th, you will see here movie/book reviews, some of them with the sole intent to inform, and a segment called. “Why should you enjoy ... in spite of public opinion”. The first chapter will be Star Wars Episode I, II and III. Coming soon! There will also be a segment called “Cooking With CsorEsz”, this will mostly be in hungarian, but I’ll try my best to translate the most of them. I will have a couple of italian writings as well, just to satisfy all of my cliental. A friend of mine asked why won’t I start a video blog? And the answer was way too easy: (1) I hate my voice, (2) in the long run all I say is boring, (3) I do not have time to do it regularly, (4) I don’t know which language to do it on and (5) I don’t own a good camera. But if you like to laugh, I recommend you check out this Conan video, which pretty much shows you what is wrong with home-made video blogs.
My writing will still be divided into the black-ENG, purple-HUN and blue-ITA colors, so you can easily find what is meant for you.

Da quando ho deciso che voglio fare la scritrice, ho deciso di approfitare questo blog al massimo!
Dal 15 giugno avrá inizio, e faró dei segmenti che avranno a che fare con film critica, “Why should you enjoy ... in spite of public opinion” (Perché dovresti godere di ... nonostante l’opinione publica), avró anche delle ricette “Cooking With CsorEsz” (Cucinando con CsorEsz), e infine ci saranno certi che saranno indirizzati al mio publico italiano. Un mio amico mi ha chiesto perché non voglio cominciare un video blog, e la risposta era abbastanza semplice: (1) odio la mia voce, (2) prima o poi tutto quello che dico diventa noioso, (3) non ho tempo per farlo regolarmente, (4) non so in quale lingua farlo e (5) non ho una telecamera adatta. Se parli l’inglese, e sei interessata, qui puoi vedere un video di un comico americano, Conan O’Brien, e lui dá luce a tutto quello che é sbagliato coi video blog creati a casa.
Tutto quello che scrivo sará sempre diviso nei colori blu-ITA, viola-HUN e nero-ENG, cosí puoi facilmente trovare quello adatto a te. Sfortunatamente non sono ancora abbastanza brava a tradurre tutto, ma faró del mio meglio!