Monday, July 29, 2013

Cooking With CsorEsz: Nyári Puding Torta



Hozzávalók:
- dió/mandula/mogyoró
- keksz (kihagyható)
- kocka vaj
- 2 zacskó főző puding
- fagyasztott gyümölcs
- magas torta forma

Valljuk be, senki nem szereti bekapcsolni a sütőt a nyár közepén, ezért keresünk olyan recepteket, amik a legkevesebb hő mellett is megoldhatóak. A tortánk alapja keksz dara, amit mi magunk is elkészíthetünk. Íz kedvéért én mindig diót vagy mandulát is őrölök bele mert sokkal finomabb, mint a keksz magában. Sőt! Ha gluténmentes verziót akarunk, akkor csak a dióféléket használjuk. A vajat olvasszuk fel - ha nincsen befagyva, akkor felmelegítés nélkül is könnyen összedolgozható a keksz-dió porral. Ezt az alapot egyenletesen osszuk szét egy torta forma alján.
Most pedig jön a puding. Az, hogy a puding milyen izű az teljesen mindegy: csoki, vanilia vagy puncs! (Puding is kapható gluténmentes verzióban - xylit és tejet használjuk a főzésnél!) A megfőzött pudingot öntsük rá a keksz-dió alapra és hagyjuk kihülni. Ezek után még tegyük is be a hűtőbe, hogy a vaj megkeményedjen a puding alatt és, hogy könnyen szeletelhető lehessen ha már finom hideg.
Én mindig fagyasztott gyümölcsöt eszek nyáron és a picit savanyú erdei gyümölcsök az édes pudinghoz remekül társulnak. A puding főzésén kívül, ami valóban nem több 15 percnél több lenni, egy 12 személyes tortát tudunk csinálni sütő bekapcsolása nélkül. Ez az igazán sikeres nyári édesség!

Jó étvágyat kívánok!

No comments:

Post a Comment