Friday, July 26, 2013

Cooking With CsorEsz: Farsangi Muffin



Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 púpozott teáskanál sütőpor
- 10 dkg cukor
- 20 dkg tejföl
- 8 dkg tisztított vaj
- 1 vanilírúd belseje/egy zacskó vaniliás cukor
- 1 citrom leve
- csipetnyi só
- 2 tojás

A mennyiség 12 muffinak felel meg.

A sütőt előmelegítjük. A papírformákat a muffinsütőformába tesszük - esetleg helyette vajjal ki lehet kenni. A lisztet és a sütőport elvegyítjük. A cukrot elkeverjük a tejföllel, a vajjal, a vaniliával, a citromlevél és a sóval. Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd gyorsan hozzákeverjük a lisztes keveréket. A tésztát muffinsütőformába töltjük és a sütőben 180°-on (középen, légkeverésnél 160°-on) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük a formában, majd kiszedjük, és hűlni hagyjuk.

Forrás: A Legkedveltebb Muffinok, Christina Kempe (Holló és Társa)

Jó étvágyat kívánok!

No comments:

Post a Comment