Tuesday, June 21, 2011

Cooking With CsorEsz: Túrós Palacsinta


Hozzávalók a palacsintához:
- Liszt /Gluténmentes verzió: kukorica liszt
- Tej
- 1 Tojás
A túróhoz:
- Túró
- Citromlé
- Porcukor/ xylit (darálva)


Elismerem, hogy a palacsinta Jamie Oliver recept alapján készült, de a túró az enyém! 
Egy bögre tejet és egy bögre lisztet egy tojással összekeverünk. A serpenyőbe általában kettő kis palacsintánál több nem fér bele, és vigyázzunk, ha a legnagyobbon sütjük akkor gyorsan kell forgatni mert könnyen odaéghet! Én oliva olajat szoktam használni, de lehet vajat vagy rendes olajat is használni.
Fontos, hogy a kukorica lisztel készült szárazabb lesz, de melegen az íze gyakorlatilag ugyanolyan lesz. Ennyi tészta kb. 13-15 palacsintára elég és félóra alatt elkészül.
A túrót egy tányérba tegyük és addig öntsük fel citromléval még nem lesz könnyú kavarni. Ezek után izlés szerint annyi porcukrot teszünk hozzá, amennyit szeretnénk. Én úgy szeretem ha a citrom nem érződik és jó édes, van, aki kicsit savanykásan szereti. De figyelem! Minnél több a cukor annál folyósabb lesz a túrókrém.
A kicsi palacsintákat nem nagyon lehet megtölteni, de krémekkel sokkal finomabb mint mákkal vagy kakaóval.


Jó étvágyat kívánok! :)

No comments:

Post a Comment