This is a blog that between 2011-2021 dealt with reviews, and from here on it is the home of all my projects. Posts are going to be more random, but the comment section is always open. Check out the links for how it begun, and see how I ended my ten year run on the right panel. Look around, leave a comment, and enjoy my content: I made it with all my heart!
Tuesday, July 12, 2011
Cooking With CsorEsz - Forró Csoki Gyümölcsön
Hozzávalók:
- sárgabarack/ alma
- étcsokoládé/ csokoládé
- porcukor/xylit (darálva)
A következő recept egy egyszerű és könnyen elkészíthető finomság, amit egy délutáni unalmam keretében fedeztem fel. A Lindt csokigyár készít egy nagyon finom étcsokit, ami vékony lapokra van szeletelve a doboz belsejében. Én ezt használtam a sütéshez, de ezt eléggé nehéz itthon megtalálni, ezért maradjunk az egyszerűbb megoldásnál, a csokit, amit felhasználunk, azt reszeljük le. Nem jó ebben az esetben a csoki reszelék, mert az sima ízesitőnek számít és nem is olvad meg annyira.
Én sárgabarackokat félbe vágtam és egy-egy csoki lapot rátettem és bedobtam a sütőbe. Süssük 180° 10 percig. A barack sajnos sütés alatt elveszti édességét, és a csokival együtt egy savanykás ízt kreálnak, emiatt az ember egy kis porcukorral díszítheti az édességet. Végeredményként a szákban maradt íz az édes csoki lesz, míg közben a puha barack, ami olyan hatást kelt, mintha olvadozna.
Az édesebb verzióhoz használhatunk étcsoki helyett tejes csokoládét, és ez a recept szintén működik almával. De figyelem, az almát nagyon vékony szelekre kell vágni, ahhoz, hogy ilyen kis idő alatt picit megsülljön. Ha a vastagat szeretjük, akkor azt érdemes előre megsütni, majd utána rátenni a csokit és a már kikapcsolt, de meleg sütőben hagyni egy pár percig, hogy a csoki ráolvadjon a gyümölcsre.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment